9261
 
 
 

Kosmētikā nereti lietots kāds augs, kuru dēvē dažādi – vai to sauc par džodžobu, jojobu vai hohobu?

Hohoba ir Amerikas tuksneša augs, mūžzaļš krūms, kas ražo ēdamus augļus, no kuru sēklām iegūst parfimērijā un kosmētikā izmantojamu eļļu. Spāņu valodā to raksta „jojoba” un izrunā ar līdzskani „h”: „hohoba”. Latviešu valodā nepareizie atveidojumi „džodžoba” vai „jojoba” radušies angļu valodas dēļ, jo tekstos angļu valodā saglabāta oriģinālrakstība „jojoba”, un „j” izruna angļu un spāņu valodā atšķiras.

Tātad lietosim dušas želeju, šampūnu, ziepes u. tml. ar hohobu.

 
6526
6558
6519
 
 
 
Esam apkopojuši 90 latviešu valodas padomus īpašā grāmatā, kuru piedāvājam jums lejupielādēt bez maksas. Lai to saņemtu, lūdzam aizpildīt zemāk norādīto pieteikuma formu.
 

Piekrītu saņemt izvēlētos jaunumus no Skrivanek Baltic un personas datu apstrādei mārketinga nolūkos, saskaņā ar uzņēmuma Privātuma politiku.

 
 
 
5786