ŽELATĪNS PRET ŽELANTĪNS
1
Ko lietojam, gatavojot gardumus?
Želatīns ir olbaltumvielu produkts, ko iegūst parasti no dzīvnieku kauliem, cīpslām, skrimšļiem un ko izmanto, piem., pārtikas rūpniecībā. Vārds cēlies no franču vārda „gélatine” ar nozīmi ‘želatīns, receklis’. Nereti vārdu mēdzam rakstīt un izrunāt aplami, ar lieku „n” burtu vārda vidū: želantīns. Kā redzam pēc šī vārda rakstījuma oriģinālvalodā, burts „n” vārdā ir lieks.
Tātad iegādāsimies paciņu želatīna, pievienosim želatīnu, gatavojot krēmus u. tml.
Esam apkopojuši 100 latviešu valodas padomus īpašā grāmatā, kuru piedāvājam jums lejupielādēt bez maksas. Lai to saņemtu, lūdzam aizpildīt zemāk norādīto pieteikuma formu Skrivanek Baltic ikmēneša jaunumiem.