8043
 
 
 

Ko lietojam, gatavojot gardumus?

Želatīns ir olbaltumvielu produkts, ko iegūst parasti no dzīvnieku kauliem, cīpslām, skrimšļiem un ko izmanto, piem., pārtikas rūpniecībā. Vārds cēlies no franču vārda „gélatine” ar nozīmi ‘želatīns, receklis’. Nereti vārdu mēdzam rakstīt un izrunāt aplami, ar lieku „n” burtu vārda vidū: želantīns. Kā redzam pēc šī vārda rakstījuma oriģinālvalodā, burts „n” vārdā ir lieks.

Tātad iegādāsimies paciņu želatīna, pievienosim želatīnu, gatavojot krēmus u. tml.

 
6526
6558
6519
 
 
 
Esam apkopojuši 90 latviešu valodas padomus īpašā grāmatā, kuru piedāvājam jums lejupielādēt bez maksas. Lai to saņemtu, lūdzam aizpildīt zemāk norādīto pieteikuma formu.
 

Piekrītu saņemt izvēlētos jaunumus no Skrivanek Baltic un personas datu apstrādei mārketinga nolūkos, saskaņā ar uzņēmuma Privātuma politiku.

 
 
 
5786