Scroll Top

NOTEIKTS LABĀKAIS JAUNAIS TULKOTĀJS

2021. gada 9. aprīlī noslēdzās ikgadējais konkurss Latvijas studentiem Labākais jaunais tulkotājs, par kura uzvarētāju kļuva Rīgas Tehniskās universitates studiju programmas Tehniskā tulkošana 3. kursa students Heinrihs Cielavs. Konkursā otro vietu izcīnīja Andrejs Štrāls no Ventspils Augstskolas, bet trešo vietu ieguva Maija Pokule no Rīgas Tehniskās universitātes.

Arī esošajos apstākļos – attālināta darba un studiju laikā – lielāko Latvijas augstskolu studenti bija ļoti aktīvi un izrādīja lielu interesi par tulkotāja profesijas ikdienu. Šogad tika saņemti 37 pieteikumi, no kuriem 18 tika izvirzīti konkursa finālam, kur studenti tulkoja tekstus latviešu valodā no angļu, franču vai vācu valodas. Tulkošana konkursa finālā noritēja tiešsaistē, un studentiem tika piedāvāta iespēja izmantot arī Skrivanek Baltic partnera, uzņēmuma Memsource, izstrādātā tulkošanas rīka sniegtās iespējas.

Pasākums norisinājās jau trīspadsmito gadu, un tas notika ciešā sadarbībā ar desmit Latvijas augstskolām – Baltijas Starptautisko akadēmiju, Biznesa augstskolu Turība, Ekonomikas un kultūras augstskolu, Latvijas Kultūras akadēmiju, Latvijas Universitāti, Liepājas Universitāti, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, Rīgas Stradiņa universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti un Ventspils Augstskolu.

Konkursa Labākais jaunais tulkotājs uzvarētāja balvā saņēma planšetdatoru Samsung Galaxy Tab A7 un prakses vietu valodu uzņēmumā Skrivanek Baltic. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma veicināšanas balvas no grāmatnīcas Jānis Roze.