Scroll Top

VALŪTAS KALKULATORS VAI VALŪTU KALKULĀTORS

1

Vai varat man atsūtīt saiti, kurā būtu pieejams valūtas kalkulators? Vai – valūtu kalkulātors?

Vārds ‘kalkulators’ latviešu valodā ir aizgūts, tā cilme ir latīņu valodas vārds ‘calculāre’ – rēķināt. Tas ir skaitļotājs, kas izpilda dažādas matemātiskas operācijas ar manuāli ievadītiem skaitļiem. Un lai gan izrunā trešajā zilbē nereti dzirdams garais patskanis ‘ā’, tomēr rakstība ir ar īso ‘a’.

Valūtu kalkulators vai valūtas kalkulators? No kalkulatora definīcijas izriet, ka ar šo ierīci var izpildīt vairākas (daudzas) matemātiskas operācijas, tostarp veikt aprēķinus ar vairākām valūtām. Turklāt šie aprēķini tiek veikti, ņemot vērā valūtas kursu, tādēļ precīzāk būtu teikt: valūtas kursu kalkulators. Sarunvalodā var teikt: valūtu kalkulators.

Tātad teiksim: Vai varat man atsūtīt saiti, kurā būtu pieejams valūtu kalkulators? Vai terminoloģiski precīzāk — valūtas kursu kalkulators.
Latviešu valodas padoms: "Valūtas kalkulators" pret "Valūtas kalkulātors"

LEJUPIELĀDĒ 100 LATVIEŠU VALODAS PADOMUS

Esam apkopojuši 100 latviešu valodas padomus īpašā grāmatā, kuru piedāvājam jums lejupielādēt bez maksas. Lai to saņemtu, lūdzam aizpildīt zemāk norādīto pieteikuma formu Skrivanek Baltic ikmēneša jaunumiem.

Skrivanek Latviešu valodas padomu grāmata

KVALITATĪVI RAKSTISKIE TULKOJUMI 110+ VALODĀS

Piedāvājam kvalitatīvus rakstiskos tulkojumus nepieciešamajā valodu kombinācijā, garantējot konfidencialitāti un noteikto termiņu ievērošanu.

MUTISKIE TULKOJUMI 40+ VALODĀS

Nodrošinām visa veida mutiskās tulkošanas pakalpojumus vairāk nekā 40 valodās un dažādās to kombinācijās.

VALODU KURSI SIRDIJ UN KARJERAI

Piedāvājam praktiskas valodu mācības uzņēmumu un iestāžu darbiniekiem, kā arī privātpersonām ar dažādiem valodas zināšanu līmeņiem.

AIZRAUJOŠAS NOMETNES BĒRNIEM UN JAUNIEŠIEM

Mācību centra rīkotās nometnes ir lielisks veids, kā pavadīt skolas brīvlaiku visos gadalaikos, iegūstot jaunus draugus un praktiskas svešvalodu zināšanas.