6973
 
 
 

Pēc receptes varam pagatavot gan rasolu, gan rosolu. Kā būs pareizi?

Auksto ēdienu — salātus, kas gatavoti no vārītas vai ceptas gaļas, vārītiem dārzeņiem (piemēram, kartupeļiem, bietēm), olām un skābētiem vai marinētiem gurķiem, pievienojot krējumu vai krējumu ar majonēzi un garšvielas, – sauc par rasolu.

Šis ir vienīgais minētais variants latviešu valodas pareizrakstības vārdnīcās.

Rasolu līdzīgo recepšu dēļ mēdz dēvēt arī par Olivjē salātiem, Galvaspilsētas vai vienkārši gaļas salātiem.

Tātad nozīmīgos svētkos mājās gatavosim rasolu.

 
6526
6558
6519
 
 
 
Esam apkopojuši 90 latviešu valodas padomus īpašā grāmatā, kuru piedāvājam jums lejupielādēt bez maksas. Lai to saņemtu, lūdzam aizpildīt zemāk norādīto pieteikuma formu.
 

Piekrītu saņemt izvēlētos jaunumus no Skrivanek Baltic un personas datu apstrādei mārketinga nolūkos, saskaņā ar uzņēmuma Privātuma politiku.

 
5786